Nay sa prepojí s HP Tronic

03.06.2024 Bratislava

Bratislava 3. júna (TASR) - Po marcovom schválení spojenia zlínskej skupiny HP Tronic a Nay českým Úradom pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS) dostali obe spoločnosti zelenú na vytvorenie spoločného holdingu aj od Protimonopolného úradu (PMÚ) SR. Povolenie od oboch úradov bolo podmienkou pre realizáciu plánovaného zámeru. Informovala o tom Anna Olvecká z akciovej spoločnosti Nay. Spojením príde k zjednoteniu predajní na Slovensku pod značku Nay a v Českej republike pod značkou Datart.

Integrácia skupín Nay a HP Tronic, prevádzkovateľov značiek NAY, Electro World, Datart a ETA, je podľa nej odpoveďou na dynamiku súčasného trhu, ktorý čelí rastúcej sile online predajcov a globálnych online trhovísk.

"Táto udalosť predstavuje významný krok pre obe firmy a vnáša na oba trhy novú dynamiku. Vytvára subjekt s jedinečným kombinovaným know-how a bohatými skúsenosti na retailovom trhu. Práve povolenie spojenia zo strany ÚOHS v Českej republike a PMÚ na Slovensku bolo kľúčovou podmienkou pre uskutočnenie nášho zámeru, ktorý začneme v nadchádzajúcich týždňoch postupne realizovať. Prvým krokom je príprava detailného plánu ďalšieho postupu," uviedol Daniel Večeřa, generálny riaditeľ HP Tronic.

"Schválenie spojenia skupín Nay a HP Tronic zo strany PMÚ je pre nás skvelou správou. Toto spojenie poskytuje synergické výhody prostredníctvom zdieľania skúseností a zvýšenia efektivity prevádzkových procesov najmä v oblasti logistiky, infraštruktúry, marketingu a nákupu tovarov. Umožní posilňovať strategickú pozíciu a lepšie využívať príležitosti nielen v kamenných predajniach, ale i na trhu elektronického obchodovania. Mnohoročné skúsenosti pomôžu rozširovať ponuku produktov, služieb a udržovať vysoký štandard starostlivosti o zákazníka," dodal Peter Zálešák, predseda predstavenstva spoločnosti Nay.

Skupiny Nay a HP Tronic sú poprednými maloobchodníkmi v oblasti spotrebnej elektroniky s viac ako 25-ročnou históriou na Slovensku a v Čechách.
 

Vyberte región

mark